Vinimportören Löddrig Häst och Restaurang E&G på Birger Jarlsgatan fördjupar sitt samarbete och fortsätter satsa på nya generationens tyska hantverksviner.
Linus Lönnroth från Löddrig Häst och Erik Florén från E&G sammanfördes 2017 av sommelieren Camilla Forslund på the Winery Hotel i Solna och har sedan dess samarbetat. När Erik och hans partner Jessica, våren 2019, skulle dra igång sin restaurang Egon och Gösen (sedermera E&G) fanns det redan från start en önskan att rikta in sig mot Tyskland. Erik, som är utbildat sommelier med specialexpertis inom tyska viner, gavs fria tyglar att välja ut nya producenter, som Löddrig Häst därefter importerade –
Linus Lönnroth är CFO och delägare i fintechbolaget Heynow, gav gärna Erik frihet att botanisera i tyska producenter. Dels hade han själv en begränsad kapacitet att ägna sig åt inköp eller försäljning under 2019, dels såg man en affärsmässig logik i att satsa på Tyskland när en konjunkturavmattning stod inför dörren – den tyska vinmarknaden kunde erbjuda kraftigt förbättrad kvalitet efter stora generationsskiften bland vintillverkarna, samt en effektivare marknad med konkurrensmässiga priser. Löddrig Häst kan idag stoltsera med en robust portfölj av tyska hantverksviner från ett tiotal producenter.
Sedan julen 2019 intensifieras samarbetet genom att Erik Florén går in på ägarsidan i Löddrig Häst. Man har höga ambitioner med sin tyska vinportfölj och siktar på att inta positionen som den främsta importören av tyska hantverksviner inriktade på högklassiga restauranger i Stockholms- och Göteborgsregionen som sin huvudmålgrupp. Löddrig Häst har tidigare erbjudit sina viner via beställningssortimentet på Systembolaget, men har under hösten 2019 valt att avsluta detta.